Passioneret dansk chokoladeproduktion siden 1936

Arven fra Elizabeth
Elizas historie går helt tilbage til 1936, hvor Elizabeth Petersen grundlagde sin elegante chokoladebutik med egen produktion på Åboulevarden i Aarhus. Her håndfremstillede Elizabeth sine populære chokolader efter egne opskrifter og altid af råvarer i den fineste kvalitet.


En oplevelse i butikken
Butikken bugnede af lækre fyldte dessertstykker, chokolade- og marcipanstænger samt de spektakulære ”amerikanerboller”. Dessertstykkerne udvalgte man individuelt, Elizabeth lagde dem i æske, og kunderne gik derfra med sagerne i fine poser med navnetrækket, som allerede dengang signalerede kompromisløs kvalitet.


Videreførelsen af et livsværk
Det er de samme håndværks- og kvalitetsprincipper, vi bygger på hos Eliza i dag – bare i meget større skala. Hvis Elizabeth kunne besøge chokoladefabrikken i dag, ville hun derfor kunne nikke anerkendende til kvaliteten – og hun ville være pavestolt over at se, hvordan vi har udviklet hendes livsværk.
Vi vil gøre ægte kvalitetschokolade tilgængelig i pris

Eliza repræsenterer en unik balance mellem ægte chokoladekvalitet og lettilgængelige priser. Således arbejder vi hver dag på at udvikle og producere chokolade der overrasker positivt på smag i forhold til prisen.

Ejerskab

Eliza chokolade har siden 2022 været 100% ejet af Kakes A/S. Kakes er en privat dansk virksomhed, der ejes af Kenneth, Klaus og Allan Eskildsen. Familien Eskildsen står også bag den danske fondsejet virksomhed ”Givesco A/S”, som investerer i gode fødevarevirksomheder, herunder særligt bageri, konditori og konfekture. Eliza er en lille agil chokoladevirksomhed med en stor indkøbsstyrke i ryggen.

Tilbage til toppen