Om Eliza Chokolade

Hos Eliza producerer og udvikler vi både unikke produkter og nye koncepter i topkvalitet til detailbranchen i Nordeuropa.

Men vi startede et helt andet sted.

Chokolade-eventyr i Smilets By

Vores historie går faktisk helt tilbage til 1936, hvor en lille elegant chokoladebutik så dagens lys på Åboulevarden i Aarhus. Inde bag disken stod en ambitiøs chokolatier ved navn Elizabeth Petersen. Fra butikken solgte og producerede den unge dame håndlavet chokolade af fineste kvalitet.

Opskrifterne var Elizabeths egne. Aldrig gik hun på kompromis med hverken kvalitet eller råvarer. Kunderne fik hurtigt smag for forretningens fristelser, og chokoladen blev kendt og efterspurgt i hele byen.

Ny ejer og vokseværk

Ligesom byens chokolade-glade folk fik den kendte Perto-familie et godt øje til Elizabeths foretagende og overtog i 1981 chokolatierens livsværk. Ambitionen hos den nye ejer var at drive forretningen videre i Eliza Chokolades ånd. Og det viste sig at være en god idé.

I 1998 blev butikken på Åboulevarden nemlig for lille til at kunne følge med efterspørgslen, så Eliza Chokolade rykkede til nye, større lokaler i Frederiksgade i det indre Aarhus. På den nye adresse kunne kunderne ikke alene købe, men også se, hvordan den populære chokolade blev produceret.

Fra butik til chokoladefabrik

Et par år senere flyttede Eliza Chokolade nok engang. Behovet for mere plads bragte denne gang forretningen til Aarhus-forstaden Viby. Chokoladebutikken blev da til en lille ambitiøs, kvalitetsbevidst chokoladefabrik, som den dag i dag er hjemsted for virksomheden.

Nutidens Eliza Chokolade bygger på de unikke originale opskrifter og velbevarede traditioner fra Elizabeths chokoladebutik anno 1936. Fokus ligger stadig på at bruge de bedste råvarer, og produktionen foregår ved håndkraft for at sikre kvalitet og smag. Hos Eliza Chokolade værner vi om vores historie, men hilser også nye idéer og inspiration velkommen til at komplementere det gode gammeldags håndværk.